Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Comenius project: 2η χρονιά υλοποίησης

Ο χρόνος για την προετοιμασία της ομάδας για τη 4η συνάντηση στο Poraj, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με τίτλο HUMAN RIGHTS in Europe... ήταν λιγοστός. Η επικοινωνία με τις άλλες ομάδες συνεχής. Η πολωνική ομάδα έβαλε τα δυνατά της και κατάφερε να οργανώσει μια άκρως επιτυχημένη συνάντηση, όπου πήραν μέρος 9 αντιπροσωπείες από τα 9 σχολεία της συνεργασίας.

Εκτός από τους Πολωνούς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν ελαφρώς τους 40 (μαθητές και καθηγητές). Για λόγους ανωτέρας βίας η ελληνική και η ιταλική (από το Nettuno) ομάδα ήσαν ολιγομελείς, αλλά βέβαια δεν πέρασαν απαρατήρητες. Η συνεισφορά τους υπήρξε σημαντική. Ο κ. Σαρίκος δίδαξε χορό στα παιδιά, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και η κ. Σούμπαση κουβέντιασε σε μια πολωνική τάξη Αγγλικών για τις λέξεις που χρησιμοποιούνται στις ευρωπαϊκές γλώσσες και ενώ δεν γνωρίζουμε τις γλώσσες, αναγνωρίζουμε τη σημασία τους γιατί η ρίζα τους προέρχεται κυρίως από την ελληνική ή λατινική. Οι μικροί Πολωνοί μαθητές γύρω στα 14 ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία.

Το πρόγραμμα ήταν ποικίλο: εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, ημερήσια επίσκεψη στη Κρακοβία, συγκλονιστική εμπειρία στο Auschwitz, σκυταλοδρομία στον αύλιο χώρο του σχολείου σε θερμοκρασία 7 βαθμών Κελσίου, συμμετοχή στη γιορτή για την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού (12 Οκτωβρίου) με απαγγελία ποιημάτων και τραγούδια στο πλαίσιο του προγράμματος "Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη" και συζήτηση για τις δράσεις που ακολουθούν ανά σχολείο μέχρι τη 5η συνάντηση στην Alencon στη Γαλλία.

Στο ιστολόγιο του προγράμματος http://humanrights-in-europe.blogspot.com θα βρείτε πληροφορίες και φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου