Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940


Κάθε χρόνο μια-δύο μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου τιμάται στο σχολείο μας η επέτειος του μεγάλου "ΟΧΙ", που έπεται της εορτής της Σημαίας.

Φέτος, ο εορτασμός ξεκίνησε με τη βράβευση των μαθητών που πρώτευσαν και αρίστευσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά 2011-12. Συνεχίστηκε με την επίδοση της σημαίας στην καλύτερη μαθήτρια της Γ' τάξης και τον ορισμό των παραστατών που θα τη συνοδεύσουν στην παρέλαση της Κυριακής.

Η σημαία, υπήρξε πάντα το σύμβολο και η ψυχή των Ελλήνων, η προβολή της εθνικής μας συνείδησης σ’ ένα κομμάτι πανί. Ένα κομμάτι πανί για μας ιερό, που αντανακλά στους κυματισμούς του την ιστορία, τους αγώνες του έθνους μας, τις μεγάλες μας στιγμές, αλλά και τις προσδοκίες, τα όνειρα, τις ελπίδες μας. Η σημαία αντανακλά την υπερηφάνεια για την ελληνικότητά μας. 

Τα βραβεία και τα αριστεία απένειμε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κιούσης  στο προαύλιο του σχολείου και μετά περάσαμε όλοι στην αίθουσα τελετών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Υπεύθυνες καθηγήτριες για την οργάνωση της γιορτής ήσαν οι: κ. Στέλλα Κοντοπίδη, φιλόλογος και Σταυριάνα Σούμπαση, Αγγλικών.
Συγχαρητήρια σε όλους!



Το πρόγραμμα της γιορτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου